Козаки і кулінарія: козацький куліш


У давнину на Запорізькій Січі жили тільки чоловіки, жінкам вхід до цієї «святині козацтва» був заборонений. Тому й не дивно, що рецепт справжнього українського кулішу відомий лише козакам.

Обов'язкова умова — страва готується на вогні під відкритим небом.

Сім простих кроків до смачного козацького кулішу:
1. Розпалити вогнище і поставити на нього казан.
2. Порізати шматочками сало, м'ясо та цибулю.
3. У розігрітий казан кинути сало та цибулю і дочекатися, поки цибуля набуде золотавого кольору.
4. Кинути телятину і смажити до готовності.
5. Нарізати квадратиками перець, помідори та моркву і додати в казан.
6. Промити пшоно (1,5 кілограма на п'ятдесят порцій) і варити до готовності.
7. Додати спеції та зелень за смаком.

Ви ще не захлинулись власною слиною? :)

Взято з книги по кулинарии. Мені дуже сподобалась тема кулінарії, тому це не останній козацький рецепт у нас на сайті.

Існує точна приказка щодо ставлення козакiв до їжi: «Запорожцi, як дiти: дай багато — з'їдять, а дай мало — задоволенi будуть».

І на останок пропоную переглянути екранізацію, трошки інша рецептура, але це не важливо :) Приємного перегляду і смачного!



А ви знали, що в Україні є музей козацької страви?

Ці ентузіасти серйозно займаються дослідженнями кулінарних секретів козацької кухні. Є дуже мало людей, які можуть майстерно приготувати щось на багатті за старовинними козацькими рецептами.



Браво! Сподіваюсь куліш був смачнющим!

  • 0
  • 6 ноября 2011, 21:55
  • admin

Коментарі (0)

RSS згорнути / розгорнути

Лише зарeєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.